Prijava

Prijave za DSI 2024 online sudjelovanje

Prijave za sudjelovanje u zajedničkom obilježavanju Dana sigurnijeg interneta 06. veljače 2024. godine su otvorene! Pridružite nam se na Danu sigurnijeg interneta i učinimo internet boljim mjestom za sve nas.

U duhu slogana „Gejmaj sigurno – zajedno za bolji internet“ pozivamo sve zainteresirane škole, organizacije i institucije koje s djecom i mladima provode grupne aktivnosti da provedu radionice koje smo vam pripremili. Nakon ispunjavanja ove prijave na mail koji ste naveli primit ćete kopiju svojih odgovora skupa s poveznicom za preuzimanje besplatnog edukativnog materijala, tj. pripreme radionica ovisno o uzrastu (predškolski, 1-4. razred OŠ, 5.-8. razred OŠ, 1.-4. razred SŠ).

Moguće su prijave više stručnjaka iz iste škole, organizacije i institucije. Svakom prijavljenom se po ispunjavanju prijavnog obrasca otvara pristup besplatnom edukativnom materijalu. 

Kako se prijaviti?

Prijavom za sudjelovanje putem LINKA si otvarate pristup besplatnom edukativnom materijalu, tj. pripremama radionica za određeni uzrast. Nakon provedbe pripremljenih radionica, potičemo vas da nas izvijestite o učinjenom kroz ispunjavanje OBRASCA.

Nakon ispunjavanja ovog obrasca bit će vam dostupna potvrda sudjelovanja u aktivnosti održavanja radionica.

Prijaviti se možete do 5. veljače 2024. godine do 23:59.

Učinimo Internet boljim mjestom za sve nas!

Dan sigurnijeg interneta odvija se uz podršku A1 Hrvatska. 

#SaferInternetDay #SID2024  #gejmajsigurno #zajednozaboljiinternet #dsi2023 #CSI #BoljiOnline


Prijave za DSI 2024 uživo u Osijeku su otvorene!

Prijave za sudjelovanje na javnoj tribini  “Za tipkovnicom i konzolom budi pod kontrolom” koja se održava u sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg internet 2024 su otvorene

Cilj Dana sigurnijeg interneta je promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe digitalnih tehnologija i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Slogan ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet!“, a tema na koju će se Hrvatska ove godine usmjeriti je odgovorno igranje videoigara.

Zašto videoigre?

Tijekom svakodnevnog rada s djecom kao i tijekom održavanja raznih preventivnih aktivnosti za djecu u školama diljem Hrvatske tema igranja videoigara kod djece pokazala se kao ona koja je bliska i atraktivna djeci i mladima koja provode velik dio svog slobodnog vremena igrajući ih. S druge strane, roditeljsko razumijevanje samog koncepta te mogućnost educiranja stručnjaka i roditelja o tome što su zapravo videoigre, koje su prednosti, koji nedostaci, koja je uloga roditelja u postavljanju granica, koje vrste videoigara postoje, kako znati da je određena primjerena za djecu, nisu široko dostupni. Stoga nam je cilj ovom javnom tribinom upoznati i osvijestiti stručnjake koji rade s djecom o stavovima same djece i mladih o videoigrama kao i pružiti dublji uvid u razne sustave kroz koje se ova tema provlači. 

Ovim putem Vas pozivamo da zajedno s nama 06. veljače 2024. godine činite Internet boljim i sigurnijim mjestom te nam se pridružite na javnoj tribini. 

Kada? 06. veljače 2024. godine, 11:30 do 14:00 sati 

Gdje? Stara Pekara. Trg Vatroslava Lisinskog 1, Osijek 

Prijaviti se možete na slijedećoj poveznici: https://forms.gle/Mq7rXecauFjuwC4H7

Broj mjesta je ograničen pa vas pozivamo da na vrijeme osigurate svoje mjesto, a Vaše sudjelovanje bit će bodovano od strane stručnih komora

Program javne tribine možete vidjeti OVDJE.